Studenții români sfătuiți să-și schimbe stilul de învățare


Reprezentanții universităților străine vin cu recomandări pentru studenții români în ceea ce privește stilul de învățare. Aceștia sunt de părere că tinerii au o bază teoretică bine pusă la punct prin memorarea și reproducerea conceptelor, insă au reale dificultăți în dezvoltarea capacităților analitice.

„Din ce am observat, studenții romăni stăpânesc foarte bine limbile străine, în special limba engleză, la care au un nivel de competență foarte ridicat. Pe de altă parte, modul lor de a studia este predominant academic: sunt buni la învățarea și reproducerea teoriilor și conceptelor. Însă noi, la Cesar Ritz College, abordăm diferit predarea: avem multe proiecte de echipă, prezentări și clase interactive la care nu participă mai mult de 20 de studenți. Scopul este să le dezvoltăm capacitatea de a analiza situații pe loc, de a lua decizii imediate, un nivel peste cunoștințele teoretice”, explică Goran Yordanov, reprezentantul universității „Cesar Ritz” din Elveția.

Conform afirmațiilor făcute de studenți, opțiunea de a urma un masterat în străinătate este determinată de dorința obținerii unui loc de muncă bine plătit în țară, sau, pur și simplu, pentru a-și pune în valoare capacitatea de analiză și sinteză.

Sursa: adevărul.ro