Clasificarea universităților finalizată! Diploma de doctorat tot mai greu de obținut!


Surse oficiale au declarat că în urma evaluării și clasificării instituțiilor din învățământul superior, numai 12 dintre acestea ar putea primi dreptul de a organiza doctorate începând din această toamnă.

Sursa citată mai precizează că Ministerul Educației și Cercetării a hotărât ca doctoratele aflate în derulare să poată continua până la finalizarea ciclului de pregătire. Mai mult, instituțiile de învățământ superior, care nu se află printre cele 12 universități, dar care acceptă fuzionarea cu alte instituții acreditate în vederea constituirii unui pol academic puternic, își vor putea păstra programele doctorale.

Prin măsurile luate, autoritățile sunt de părere că încurajează și premiază universitățile care acceptă fuziunea și că, în același timp, vor dispărea „fabricile de diplome”.

„Masteratele şi doctoratele nu sunt ale universităţilor; sunt ale studenţilor. Problema este că sunt studenţi la astfel de programe care primesc o diplomă de master sau de doctor fără nicio acoperire în competenţe. Cu alte cuvinte, o generaţie întreagă de studenţi, cu astfel de diplome, a fost nenorocită. Acest lucru trebuia să înceteze, şi va înceta odată cu noua clasificare”, a afirmat președintele Comisie prezidențiale pentru Educație, profesor universitar Mircea Miclea.

Sursa: mediafax.ro