Tot mai puține Burse Erasmus pentru studenții români


Programul Erasmus reprezintă o veritabilă oportunitate pentru tineri români de a studia în universitățile europene. Însă, din nefericire pentru aceștia, numărul studenților mobili este în continuă scădere, în ciuda faptului că acordul semnat de România prevede ca 20% dintre studenții români să beneficieze de un schimb de experiență până în anul 2020.

Astfel, statisticile arată că numărul tinerilor care au beneficiat de programul Erasmus reprezintă 0,43% din numărul total de studenți români și că doar 13 universități de stat din România se pot lăuda cu un raport de activitate care să depășească 1%.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România își manifestă nemulțumirea față de situația creată și acuză statul și universitățile, în aceeași măsură, pentru faptul că interesul manifestat în această direcție este minim. „Considerăm că o contribuție majoră din partea statului ar trebui să fie iminentă, cu atât mai mult cu cât Legea Educației Naționale afirmă că sistemul național de învățământ superior are la bază și principiul libertății de mobilitate națională și internațională a studenților, a cadrelor didactice și a cercetătorilor”, afirmă un reprezentant ANOSR.

Sursa: romanialibera.ro