Daniel Funeriu avertizează rectorii: „Este timpul să iasă în față alți oameni”


În cadrul unei conferințe de presă ce a avut ca subiect noul an universitar, ministrul Educației și Cercetării, Daniel Funeriu, a precizat că anul academic 2011 – 2012 va fi ultimulîn care mulți dintre rectorii actuali se vor mai afla la conducerea universităților. Mai mult, el a subliniat faptul că în fruntea instituțiilor de învățământ superior de stat este nevoie de resurse umane proaspete, capabile să asigure schimbarea capabili de schimbare: „Să vină oameni noi care știu ce înseamnă dezvoltarea instituțională, oameni care până acum au fost reduși la tăcere, iar mediocritățile s-au aflat în prim-plan”.
Potrivit declarației ministrului, data alegerilor unor noi profesori universitari pentru funcția de rector poate fi stabilită de fiecare universitate în parte.
De asemenea, actualii rectori mai sunt afectați și de o altă măsură a Legii Educației Naționale care prevede ca, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare, „persoanele care dețin funcția de rector trebuie să opteze între această funcție și funcția de conducere sau demnitate publică și/sau funcția de conducere în cadrul unui partid politic”.
Într-o astfel de situație se află rectorii: Florian Popa (deputat PSD şi rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti), Ştefan Drăgulescu (deputat PDL şi rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara), Ecaterina Andronescu (senator PSD şi rector al Universităţii Politehnica Bucureşti) şi Nicolae Robu (senator PNL şi rector la Politehnica Timişoara).
Sursa: realitatea.net