Inițiativa legislativă a senatorului Ecaterina Andronescu stârnește controverse


Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a elaborat o inițiativă legislativă pe care a depus-o miercuri în Parlament, prin care propune introducerea în universități a anului pregătitor. Acest proiect permite tuturor absolvenților de liceu, care nu au obținut notă de trecere la toate probele examenului de maturitate dar care au o medie generală peste 7, să se înscrie la universitatea pe care și-o doresc.
Prin urmare, absolvenții vor putea beneficia de un an suplimentar de pregătire până își încearcă din nou șansele la examenul de bacalaureat de anul viitor. Mai mult, dacă în urma parcurgerii acestei etape, absolvenții obțin notă de trecere și la Bacalaureat, atunci vor putea să-și echivaleze anul pregătitor cu anul I universitar și să continue programul academic la facultatea pentru care a optat..
„Dacă dvs. credeți că o societate trebuie să sacrifice 100.000 de oameni care pot îngroșa rândurile celor care accesează etnobotanicele sau îngroașă rândurile răufăcătorilor, atunci eu sunt vinovată […] Ținta noastră o reprezintă cei aproximativ 100.000 de tineri care nu au promovat și care nu au decât alternativa derapării; sunt câteva oportunități pentru – să spunem- această generație de abandonați”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă senatorul PSD, Ecaterina Andronescu.
Ministrul Educației, Daniel Funeriu, critică dur inițiativa rectorului Ecaterina Andronescu, catalogând-o drept „năstrușnică, iresponsabilă și fără niciun fel de corespondent în lume”. Părerea acestuia pare a fi susținută de premierul Emil Boc, care consideră proiectul ca fiind „o tâmpenie populistă”, care crează speranțe iluzorii tinerilor.
Sursa: mediafax.ro