Universitatea Babeș-Bolyai mai aproape de primele 500 de universități din lume


Universitatea Babeș-Bolyai este prima instituție de învățământ superior din țară a cărei performanță este analizată pentru a fi inclusă în Top 500 Universități din lume.

Conform clasamentului Academic Ranking of World Universities realizat de Universitatea „Jiao Tong” din Shanghai, UBB Cluj ocupă poziția 506, la fel ca în urmă cu 2 ani. “În acest an, pentru prima dată în istoria acestui clasament mai exclusivist, o universitate românească apare vizibilă în analiza ARWU, deşi nu intră încă în Top 500. Această universitate este Universitatea Babeş-Bolyai“, notează profesorul Daniel David pe blogul său.

Rectorul UBB, Andrei Marga, recunoaște că, pentru a-și asigura o poziție în clasament, există multe lucruri de îmbunătățit, cum ar fi dublarea bugetului universității și numărului de posturi didactice. De asemenea, unul dintre cele mai importante aspecte îl reprezintă autonomia universitară care, afirmă el, a fost anihilată de Legea Educației.     

Pe prima poziție a acestui clasament se află, pentru al 9-lea an consecutiv, Universitatea Harvard, urmată de renumitele universități Stanford și Massachusettes Institute of Technology.

Sursa: clon.ro